Hoe meer mensen een beetje voorbereid zijn, hoe kleiner de kans is dat zaken uit de hand lopen in geval van nood.

Een goed gevulde voorraadkast was een paar decennia geleden nog heel normaal, maar lijkt tegenwoordig overbodig. Als je iets nodig hebt loop je gewoon even naar de goed gevulde supermarkt om de hoek.

Tot het een keer misgaat. Een grote stroomstoring, een natuurramp of een andere (persoonlijke) verstoring, het zijn zomaar wat voorbeelden die het dagelijks leven sterk kunnen beïnvloeden. Het is daarom verstandig om nu al rekening te houden met situaties waarbij die goed gevulde supermarkt ineens niet zo gewoon meer is, en die goed gevulde voorraadkast niet meer zo overbodig.

Niet uit angst, maar gewoon omdat het praktisch is, en wellicht op een dag zelfs noodzakelijk. Hoe meer mensen hier rekening mee houden, hoe beperkter de nood blijft in een noodgeval. Zelfredzaamheid heet dat.

De overheid van de Verenigde Staten is de campagne ready.gov/september begonnen, om heel de maand september burgers te wijzen op het belang van goed voorbereid zijn.
Onze regering doet dit niet uit zichzelf, daarom helpen wij een handje mee met de actie #preptember.

Het woord preppen komt van prepareren (of het Engelse to prepare) en betekent voorbereiden. Zelfs een klein beetje voorbereid zijn is al vele malen beter dan helemaal niet voorbereid zijn. Je hebt toch ook een verbandtrommel in huis? Wij doen er gewoon nog een klein schepje bovenop.

Wil je meer weten, kijk dan op preppers.nl. Maar ook met de tips op deze site kom je al een enorm eind. Succes!