10-preptember

Ga een keertje offline

Gisteren bespraken we al hoe belangrijk internet kan zijn als het gaat om communicatie tijdens een calamiteit. Dat online ook voor andere aspecten van een calamiteitenplan een schat aan informatie te vinden is mag duidelijk zijn.

Maar wat nou als de stroom uitvalt, of internet plat ligt? Om hier op voorbereid te zijn, is het belangrijk om noodzakelijke informatie niet alleen online, maar ook offline beschikbaar te hebben. Zorg ervoor dat je je calamiteitenplan niet alleen digitaal, maar ook op papier hebt staan. Bewaar het overzichtelijk in een map die goed bereikbaar is. Print essentiële informatie uit, en bewaar dit in diezelfde map.

Hoewel moderne e-readers natuurlijk hartstikke handig zijn, is het aan te raden om ook nuttige boeken gewoon in papiervorm in huis te hebben. Kijk bijvoorbeeld hier voor enkele nuttige boeken: preppers.nl/producten/boeken. Niet alleen heb je zo letterlijk informatie bij de hand, het zorgt er ook voor dat je je niet hoeft te vervelen als de stroom daadwerkelijk een keer uit valt.

Maar vooral, hoe handig offline informatie ook is, de meest handige informatie is natuurlijk deze die je altijd bij je hebt: de kennis in je hoofd. Zorg er daarom voor dat zowel jij als je omgeving de meest belangrijke dingen uit het hoofd leren.

[fotocredits]