15-preptember

ICE Map: Weet jij wie je moet informeren in geval van nood?

Het kan iedereen overkomen: een plotselinge ziekenhuisopname, een verkeersongeval of een ongelukkige val in huis. Of brand, wateroverlast of een andere ramp waardoor je gedwongen bent onverwacht je huis te verlaten of niet meer naar huis kan. Juist dan moet er van alles gebeuren. In de eerste plaats is er de zorg voor de betrokkenen. Maar wat kun je het beste doen, en wat als er van alles geregeld moet worden?

Dan begint voor jezelf of anderen in de naaste omgeving het Grote Zoeken naar de belangrijke paperassen. De polis van de zorgverzekering, de bankgegevens, de autopapieren, om maar wat te noemen.

ICE – In Case of Emergency

Daarom is het van groot belang dat er een map bestaat waarin alle denkbare gegevens zijn te vinden, inclusief de bewaarplaatsen van sleutels en documenten die nodig zouden kunnen zijn. Het is een heel werk om de map samen te stellen, maar het hoeft allemaal niet op een dag te gebeuren.
Het is wel belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen want stelt u zich voor dat u – of een ander – die hele klus zou moeten klaren als de nood aan de man is!

Meer info en voorbeelden voor een ICE Map, zie preppers.nl/wiki/ICE_map_/_map_voor_noodgevallen

[fotocredits]